آخرین اخبار
کد مطلب: 79015
"زنان زنداني" عربستان و "مشکلات جنسي" ماموران امنيتي/ ريختن "ضد عفوني‌کننده" در دهان زندانيان + فيلم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 795

به گزارشسلام لردگان، رژيم "عربستان سعودي"، در زمينه رعايت "حقوق بشر"، يکي از سياه‌ترين کارنامه‌هاي حکومت‌هاي جهاني را به خود اختصاص داده است.

چندي پيش، روزنامه "اسلام‌تايمز" در گزارش مفصلي تحت عنوان "عربستان، ناقض‌ترين کشور حقوق بشر در جهان" به بررسي اين موضوع پرداخته و نوشته بود "‏تجاوز به حقوق زنان، قلع و قمع و سرکوب اقليت‌هاي ديني و قومي، عدم توجه به آزادي‌هاي اجتماعي و جلوگيوي از آزادي بيان و قلم از موارد نقض حقوق بشر در اين کشور به شمار مي‌آيد".

 

گفتني است؛ اکثر گزارش‌هاي نقض حقوق بشر عربستان، بر ظلم بي‌اندازه اين رژيم در قبال "شيعيان" اين کشور و نقض گسترده حقوق آنان تاکيد دارد.

در گزارش اسلام‌تايمز آمده است "‏آزادي دين و عقيده در عربستان سعودي در بدترين وضعيت خود قرار دارد، شيعيان عربستان حتي نمي‌توانند، آزادانه نماز خود را در مساجد برگزار کنند".

اين در حالي است که بر اساس آخرين آمار رسمي وزارت کشور عربستان، شعيان حدود 13 درصد از جمعيت اين کشور را تشکيل مي‌دهند.

در بخش ديگري از اين گزارش، مطالب بسيار نگران‌کننده‌اي از وضعيت مخالفان سياسي رژيم آل‌سعود مطرح شده است؛ از جمله اينکه "‏نيروهاي معارض در عربستان سعوي هرگز نمي‌توانند آزادانه به فعاليت‌هاي سياسي و اجتماعي خود پرداخته و نمي‌توانند عقايد خود را آزادانه بيان کنند و بسياري از نويسندگان معارض عربستاني يا در لندن اقامت گزيده‌اند، و يا سال‌هاي طولاني است که در زندان‌هاي رژيم بسرمي‌برند و آن‌ها به زندانيان فراموش معروف شده‌اند".

وخامت اوضاع داخلي عربستان از نظر نقض حقوق بشر به جايي رسيده که حتي متحدين اين کشور نيز ناچار هستند حداقل در سطح ظاهري واکنش‌هايي را به نقض گسترده حقوق مردم عربستان توسط آل‌سعود از خود نشان دهند.

در همين زمينه؛ کميسر عالي حقوق بشر، ?? دسمبر در مورد "ارعاب و پيگرد قضايي افراد در عربستان سعودي به دليل اعمال حقوق و آزادي‌هاي بنيادي خود"، ابراز "نگراني عميق" کرد.

همچنين، نمايندگان "کنگره آمريکا"، تنها چند روز قبل از سفر اخير "باراک اوباما"، به "رياض"، در واکنش به نقض حقوق انسان‌ها در اين کشور، از اوباما خواسته بودند "در سفر خود به عربستان سعودي، رياض را به سبب نقض آشکار و سيستماتيک حقوق بشر در آن کشور تحت فشار قرار دهد". 

موارد نقض حقوق بشر توسط رژيم سعودي بسيار گسترده بوده و تنها يکي از اين موارد، وضعيت زندان‌ها در اين کشور است.

زندان‌هاي عربستان؛ گورستان‌هاي دولتي

اغلب گزارش‌هاي رسيده از وضعيت داخلي زندان‌هاي عربستان، نشان‌دهنده شرايط وخيم و اسف‌بار زندانيان اين کشور و نقض کم‌نظير حقوق آنان است.

اين در حالي است که آل‌سعود با ايجاد شرايط فوق‌العاده امنيتي در خصوص وضعيت زندانيان و زندان‌ها، تا جايي که توانسته راه را بر هرگونه اطلاع‌رساني از داخل زندان‌ها بسته است؛ امري که خود موجب نگراني از روند در حال جريان در اين زندان‌ها و زندانيان مي‌شود.

اما با وجود تلاش گسترده اطلاعات عربستان مبني بر مخفي نگه‌داشتن شرايط زندانيان و نقض حقوق آنان، تاکنون گزارش‌هاي خبري و حتي تصويري تکان‌دهنده‌اي از داخل زندان‌ها به جهان خارج ارسال شده است.

نکته قابل توجه اين است که اين گزارش‌ها و در پي آن، واکنش‌هاي شديد جوامع جهاني به شرايط زندانيان، نه تنها باعث تغييري در وضعيت زندانيان نشده بلکه راه را براي اعمال فشار بيشتر از سوي آل‌سعود هموارتر کرده است.

در همين زمينه؛ در سال 2012، زندانيان زندان "بريمان"، در شهر "جدة"، فيلمي را از شرايط داخلي زندان خود براي مراکز حقوق بشري و به طور مخفيانه ارسال کردند که در پي آن موجي از انتقادها نسبت به آل‌سعود و همچنين ابراز نگراني نسبت به آينده اين زندانيان ايجاد شد.

تصاوير منتشر شده از داخل زندان "بريمان" در "جدة"

"جمعيت ملي حقوق بشر عربستان" در پي انتشار اين فيلم با صدور بيانيه‌اي تاکيد کرد‌ "زندان‌هاي عربستان مملو از زنداني است به طوريکه حتي جاي کافي براي خواب زنداني‌ها وجود ندارد".

تراکم بي‌حد و اندازه زنداني‌ها در زندان‌هاي عربستان نکته‌اي است که در گزارش ديدبان جهاني حقوق بشر نيز به آن اشاره شده است.

شبکه خبري فرانس‌24، پس از انتشار اين فيلم با يکي از فعالان حقوق بشر عربستان به نام "حسين‌اليوسف"، که تاکنون دو بار به زندان رفته گفتگويي کرد که در آن نکات قابل تاملي مطرح شده بود.

اين فعال عربستاني گفته بود " طي سال‌هاي اخير و پس از اعتراضات مردم، تراکم جمعيت در زندان‌ها به مراتب بيشتر از قبل شده است".


وي افزود "در زندان خبر -آخرين زنداني که در آن بودم- شرايط به مراتب وخيم‌تر از تصاويري است که در اين فيلم منتشر شده است؛ سلول ما با مساحت 5 در 6 متر، 23 زنداني را در خود جاي داده بود، به طوري که برخي اوقات ناچار بوديم به صورت ايستاده بخوابيم"!

اين فعال سعودي در ادامه ضمن اشاره به شرايط اسف‌بار بهداشت در زندان خود گفت "شنيده بوديم حکومت عربستان مبالغي را در راستاي بهتر شدن وضعيت زندان‌ها اختصاص داده است، اما ما چيزي جز شکنجه و نبود حتي يک دکتر در زندان نديديدم، ظاهرا اين مبالغ به آنجايي که بايد مي‌رسيده نرسيده است"!

در همين زمينه؛ در سال 2011 صدها شهروند عربستاني که در جريان تظاهرات "قطيف" توسط نيروهاي امنيتي عربستان بازداشت شده بودند در نامه‌اي به مقامات عربستاني، ضمن شرح وضعيت اسف‌بار خود در زندان "الدمام"، خواستار احقاق حقوق خود شده بودند.


در اين نامه تاکيد شده بود " يک راهرو زندان که 6 سلول و 6 سرويس بهداشتي دارد، گنجايش بيش از شصت نفر را ندارد، اما بيش از 250 ‏نفر در آن نگهداري مي‌شوند".

اما گزارش‌هاي ارسال شده از سوي خود زندانيان براي مراکز حقوق بشري محدود به موارد فوق نمي‌شود؛ چرا که چندي پيش زندانيان زندان الدمام عربستان، با ارسال تلگرافي به جمعيت ملي حقوق بشر عربستان اطلاعات تکان‌دهنده‌اي  را از وضعيت خود فاش کردند.

در اين تلگراف آمده بود "نيروهاي امنيتي زندان، آنان را مجبور مي‌کنند تا در بدو ورود به زندان برهنه شوند و مسئولان زندان با تحقير و کلماتي زشت و ناپسند آن‌ها را بازرسي بدني ‏مي‌کنند".


اطلاعات اين تلگراف، آنگاه واکنش جدي نهادهاي حقوق بشري و نگراني شديد آنان را در پي داشت که از وضعيت وخيم بهداشتي داخل زندان و عواقب نگران‌کننده‌اش پرده برداشت.

زندانيان در اين تلگراف اشاره کرده بودند "ما خواستار آن هستيم که با توجه به بروز بيماري‌هاي مسري همچون سل، هپاتيت و ايدز در زندان، نسبت به واکسينه کردن زندانيان اقدام شود".

همچنين بر اساس گزارش جمعيت ملي حقوق بشر عربستان،  در تاريخ 12 دسامبر 2011، "نايف‌المري"، شهروند عربستاني اين زندان، به دليل ابتلا به بيماري سل و نبود امکانات پزشکي جان خود را از دست داد.

علاوه بر ازدحام شديد جمعيت در زندان‌ها، شرايط وخيم بهداشتي و رفتارهاي نامناسب با زندانيان، تاخيرهاي بسيار طولاني در صدور احکام زندانيان نيز يکي ديگر از مصيبت‌هاي زندانيان عربستاني به شمار مي‌رود، به طوريکه ياس و نا اميدي، بر سر اغلب زندانيان اين کشور سايه افکنده است.

در اين زمينه؛ يک منبع آگاه در گفتگو با پايگاه اينترنتي "ايلاف" (متعلق به مخالفان آل‌سعود در لندن) گفته بود "تعداد پروند‌ه‌هاي مربوط به زندانيان عربستاني، تنها در دادگاه‌هاي منطقه الشرقيه بيش از 1688 ‏پرونده براي شهروندان عربستاني و تعداد 1204 ‏پرونده براي اتباع خارجه ساکن اين مناطق است".

گفتني است؛ منطقه الشرقية يکي از اصلي‌ترين پايگاه مخالفان آل‌سعود به حساب مي‌آيد.

همچنين در 9 آگوست 2011، "شوق‌الشمري"، دختر "مخلف‌بن دهام‌البشري"، از مخالفان حکومت عربستان گزارش نگران‌کننده‌اي از وضعيت پدرش و رفتارهاي غير انساي با او توسط ماموران زندان در رسانه‌ها منتشر کرد.

"دهام‌الشمري"، معارض عربستاني پس از آزادي در ديدار با علماي سني و شيعه

بنابر اخبار، سروان دوم "عبدالمجيد الاسمري"، رئيس زندان الدمام که به رفتار غير انساني با زندانيان مشهور بوده و از آنان کينه‌هاي شخصي دارد، پدر شوق الشمري را به همراه خود و به بهانه انتقال وي به بيمارستان، از سلولش خارج کرده و براي ثبت نشدن اين جنايت در هيچ دوربيني، وي را به اتاق کنترل دوربين‌ها در زندان مي‌برد.

رئيس زندان، در ابتدا و بدون هيچ درخواستي از الشمري، به همراه ماموران امنيتي به ضرب و شتم وي مي‌پردازند به حدي که او تقريبا از هوش مي‌رود.

اما اين پايان ماجرا نيست، چرا که رئيس زندان پس از ضرب و شتم وي، ماده ضد عفوني‌کننده "دتول" را در دهان الشمري ريخته و ضربات محکمي را به سينه‌اش وارد مي‌کند.

اين شکنجه غير انساني که از ساعت 9 صبح شروع شده بود، در ساعت 5 بعداز ظهر و با اصرار ماموران امنيتي زندان(!) پايان يافته و سرانجام بدن خونين الشمري به بيمارستان منتقل مي‌شود.

نکته قابل توجه اين است که ماموران زندان پس از انتقال الشمري به بيمارستان مدعي مي‌شوند وي با خوردن ماده دتول قصد خودکشي داشته است!

دختر الشمري مي‌گويد "پدرم هنگامي‌که به هوش آمد، مرتب با بدن خونين فرياد مي‌زد؛ دروغ مي‌گويند، دروغ مي‌گويند، مسئولان زندان مي‌خواستند مرا بکشند".

دختر اين فعال سياسي در پايان مي‌گويد "راه‌هاي زيادي را جهت ديدار با پدرم امتحان کردم، ولي تاکنون موفق نشده‌ام به ملاقات او بروم و خانواده‌ام با ارسال نامه‌هايي به مديريت زندان‌ها، حاکم منطقه الشرقيه، ديوان پادشاهي، وزارت داخلي و کميته‌هاي حقوق بشرسعي کرده است، پدرم را از زندان نجات دهد که تمام اين تلاش‌ها تاکنون بي‌فايده بوده‌اند".

علاوه بر موارد فوق، اخيرا سازمان‌هاي حقوق بشري عربستان، از تلاش برنامه‌ريزي شده مسئولين زندان‌هاي اين کشور براي آزار و اذيت زندانيان به دست خود آن‌ها خبر مي‌دهند.

حسين‌اليوسف، زنداني عربستاني در اين زمينه مي‌گويد "مقامات زندان‌ها با قرار دان زندانيان سياسي در کنار افرادي که به دلايل ديگر، همچون دزدي، شرارت و يا حتي قتل دستگير شده‌اند، به شکنجه آنان مي‌پردازند".

تاکنون تصاوير و فيلم‌هاي متعددي توسط خود زندانيان و از داخل زندان‌ها، از اين دستاورد جديد آل‌سعود براي شکنجه منتشر شده است.

 

وضعيت پناهندگان زنداني در عربستان

همچنين از ديگر موارد بحراني زندان‌هاي عربستان، وضعيت پناهندگان اين کشور در زندان‌ها است.

بسياري از پناهندگان به عربستان (عمدتا از مصر و يمن) مدت‌هاي طولاني و به دلايل نامشخص در زندان بوده و هيچ اطلاعاتي از آنان در دست نيست.

در همين زمينه؛ چندي پيش، سازمان "عفو بين‌الملل"، باري ديگر، ضمن محکوم نمودن رژيم عربستان سعودي به دليل نقض آشکار حقوق بشر، از وضعيت پناهندگان در اين کشور ابراز نگراني کرد.

در اين گزارش آمده است "پناهندگان در عربستان، با حبس‌هاي خودسرانه، محاکمه‌هاي ناعادلانه و شکنجه روبرو هستند".

اين نهاد به طور معناداري حکومت عربستان را متهم کرده بود که به دليل تکيه بر منابع اقتصادي و نفتي، مانع از بررسي وضعيت حقوق بشر در اين کشور مي‌شود.

در پايان گزارش، سازمان عفو بين‌الملل، باري ديگر از مقامات سعودي خواسته شده بود تا هرچه سريعتر وضعيت پناهندگان زنداني اين کشور را مشخص سازند.

اما چندي پيش، رسانه‌هاي عربستاني، تصاويري را از وضعيت پناهندگان يمني در اين کشور منتشر کردند که وجدان عمومي را به درد آورد.

 

انتقال زندانيان يمني با کاميون!


وضعيت زنان زنداني در عربستان

تمام اين‌ها در حالي است که سازمان‌هاي حقوق بشري و نهادهاي ناظر بر تحولات عربستان، نگراني‌هاي ويژه‌اي را نيز در خصوص وضعيت زندانيان زن مطرح مي‌کنند.

در اين زمينه؛ چندي پيش سايت خبري ايلاف، خبر از به‌کاربردن خشونت شديد عليه زنان در زندان "الصفاء" داده بود.

طبق اين گزارش، 7 تن از زنان در اعتراض به رقتارهاي خشونت‌آميز عليه خود و همچنين تاخير بي‌اندازه در صدور احکامشان دست به اعتصاب غذا زده بودند.

در پي اين اقدام، اين 7 زنداني ابتدا توسط ماموران امنيتي از محل نگهداري خود خارج شده و تحت شکنجه‌هاي سختي قرار گرفته‌اند به طوريکه که 5 تن از آنان پس از گذشت يک روز حاضر به امضاي نوشته‌هايي با محتواي نامشخص شدند.

ماموران امنيتي زندان الصفراء، آن دو زنداني ديگر ("شريفة الصقعبي" و "هدي‌العريني") را براي مدت سه روز از آب محروم کردند!

لازم به ذکر است، براي تمام زندانيان زن در عربستان، علاوه بر دستبند، از "پابند" نيز استفاده مي‌شود، امري که تقريبا در زندان‌هاي دنيا منسوخ شده است!




براي ديدن فيلم اينجا کليک کنيد.


از ديگر موارد شکنجه روحي و جسمي زنان زنداني در عربستان، نصب دوربين‌هاي نظارت 24 ساعته در زندان‌ها، حتي در سرويس‌هاي بهداشتي و سوء استفاده از فيلم‌هاي ضبط شده است.

جمعيت حقوقي "حسم" سال گذشته با اعلام اين مطلب، از رفتارهاي خشونت‌آميز رژيم سعودي با معترضان و به خصوص زنان زنداني ابراز نگراني کرده بود.

گفتني است؛ در اين خصوص، علي‌رغم اعتراضات مکرر فعالان ديني و سياسي، تاکنون هيچ اقدام يا واکنشي از سوي وزارت کشور -حتي در سطح تشريفاتي- ديده نشده است؛ امري که شائبه اجراي اين طرح غير انساني با موافقت سران حکومت عربستان را تاييد مي‌کند.

از سوي ديگر، چندي پيش، خبري رسمي در رسانه‌هاي عربستان منتشر شد که مايه تعجب همه‌گان قرار گرفت؛ به طوري‌که حتي مقامات رسمي نيز نتوانستند به آن بي‌اعتنايي نشان داده و با تشکيل کميته‌هاي صوري، سعي در آرام کردن فضاي عمومي عربستان داشتند.

بنابر گزارش "بي‌بي‌سي"، زنان زنداني شهر "مکه"، به دليل بدرفتاري و سوءاستفاده‌هاي مکرر جنسي زندانبانان، دست به شورشي گسترده در زندان زده بودند.

اين زنان در مرکزي به نام "مرکز بازپروري" نگه‌داري مي‌شوند.

در پي اين حادثه، جمعيت ملي حقوق بشر عربستان از مقامات رسمي درخواست کرد تا با اعزام نماينده از اين جمعيت به مرکز مورد نظر موافقت نمايند، درخواستي که البته با بي‌اعتنائي مقامات مسئول مواجه شد!

"اسما الحمري"، يکي از زناني که مدتي در زندان‌هاي عربستان حضور داشته در گفتگو با پايگاه خبري ايلاف، ضمن اشاره به برخي جزئيات و مشکلات زندانيان زن در عربستان گفته است "در تمام مدتي که در زندان حضور داشتم، يک مامور يا مدير سالم نديدم، مي‌توانم بگويم تمام کساني که در زندان‌هاي زنان، مامور نگه‌داري از آنان هستند، مشکلاتي جنسي داشته و قصد سوء استفاده از زنان را دارند".

زندان 5 ستاره آل‌سعود

تمام اين‌ها در حالي است که طي سال گذشته، روزنامه "ديلي‌ميل"، در گزارشي خبر از ساخت زنداني 5 ستاره براي وابستگاه به القاعدة در عربستان داد.

نويسنده ديلي ميل در گزارش خود که با تصوير و مستندات همراه بود نوشته است "حکومت نفتي عربستان، اينگونه با تندروهاي وابسته به القاعدة برخورد مي‌کند"!

تصاويري از زندان‌ 5 ستاره مخصوص وهابيون

بنابر اين گزارش "زندانيان القاعده در زندان‌هاي عربستان از سونا و استخر و ورزشگاه بدنسازي برخوردارند و دسترسي آن‌ها به وسايل لوکس بسيار آزاد و راحت است و حتي افرادي از آن‌ها که رفتارشان خوب باشد به راحتي مي‌توانند با همسران خود در اتاقي مخصوص خلوت کنند"!

"سعيد البيشي"، مدير زندان، در گفتگو با خبرنگار ديلي‌ميل گفته است "هدف از فراهم‌آوردن شرايط گسترده رفاهي براي زندانيان، بازگرداندن آنان از راه تروريسم است"!

وي در پايان گفتگو و در پاسخ به سئوال خبرنگار مبني بر اينکه آيا تضميني مبني بر عدم تکرار اقدامات تروريستي از سوي اين افراد وجو دارد، به طرز مضحکي گفته بود "متاسفانه چنين تضميني وجود ندارد و هميشه تعدادي هستند که بر اعمال خود پافشاري مي‌کنند"!

رژيم آل‌سعود پرونده بسيار سياهي، به طور خاص در زمينه رعايت حقوق زندانيان و به طور عام در زمينه رعايت حقوق شهروندان خود دارد.

اين در حالي است که باوجود داشتن چنين کارنامه رقت‌انگيزي در زمينه حقوق بشر، مقامات آل‌سعود دولت سوريه را به نقض حقوق بشر متهم مي‌کنند!

چندي پيش، شبکه خبري "اسکاي‌نيوز عربي"، گزارش داد "عربستان پيش‌نويس قطعنامه‌اي را در محکوم کردن اقدامات ضد بشري در سوريه از سوي دولت آماده کرده که بزودي در شوراي حقوق بشر اين سازمان به راي گذاشته مي‌شود".

به نظر مي‌رسد وجود منابع گسترده انرژي و همچنين حذف تمام رقباي سياسي آل‌سعود، اطمينان ويژه‌اي براي حاکمان عربستان درباره آينده حکمرانيشان ايجاد کرده است؛ اطميناني که بيش از حد پوشالي است.

انتهاي پيام/

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس